lørdag den 25. december 2010

Erfaringer med typehus firmaerne

Selvom typehus firmaerne er populære og deres priser konkurrencedygtige, så er det ikke ensbetydende med at de kan opfylde alles ønsker. For at bevare et lavt prisniveau har man været nødt til at foretage valg på vegne af kunderne, de specielle ønsker overlader man derfor til arkitekttegnede villaer og små lokale murerforretninger.


Det er for meste en fordel for kunderne, at typehusene er så ens, eftersom det
giver mening, at man ikke kan få opfyldt vilde ønsker, da disse firmaer jo netop levere en standard varer i forskellige indpakninger. Som HusCompagniet siger i deres reklameslogan, ”Nej tak til provokerende arkitektur”, så bygger man huse helt nede på jorden.

Men ikke ret mange tænker over, at typehus firmaerne faktisk har taget nogle meget større valg for deres kunder, valg som ultimativ afgør om man skal bygge hos det konkrete firma eller ej.

HusCompagniet (det tidligere FM Søkær)
Huse helt nede ved jorden, deres slogan skal faktisk tages helt bogstavligt! Hos HusCompagniet bygger man nemlig kun 1 plans huse, der er således ikke mulighed for at bygge en lækker Skagens villa eller et typisk byhus i 1½ etage.
Valget er foretaget for, at kunne fremstille så man ens huse som muligt, hvilket jo naturligvis er med til at sænke produktionsomkostningerne, men det er ikke valg som tilfredsstiller alle potentielle nybyggere, eftersom antallet af plan sjældent står til diskussion.

Eurodan
Her bygger man ikke længere huse med fuldmuret indervægge, væggene kan således ikke leveres med synlige mursten. Hos Eurodan har man besluttet at det er mere effektivt, at bygge med betonelementer fra Expan, da det er hurtigt at sætte op og bygherren får hurtigt lukket regn og slud ude.
Expan letbeton elementerne er både kvalitets- og miljøcertificerede, designmæssigt er den fuldmurede løsning dog flottere.
Betonelementerne er umanerligt stærkt materiale, som kræver en kraftig slagboremaskine for at sætte et lille billede op. Fordelen er naturligvis, at betonvæggen er meget stærk, du kan derfor også hænge meget tunge ting op, uden at være bange for at det falder ned.

0 comments: