lørdag den 18. december 2010

Eurodan erfaring

Når man har besluttet at bygge familiens drømmehus, så starter processen med at foretage en lang række valg der får betydning for det fremtidige hus.
Først og og fremmest skal der vælges et fornuftigt byggefirma med erfaring og et ordentligt omdømme. Mange nybyggere bruger derfor en masse tid på nettet, i søgen efter andres erfaring med de forskellige byggefirmaer.
Sandheden er dog blot, at ikke to byggerier er ens og at selv det mest professionelle byggefirma kan møde uforudseete forhindringer. Forskellen ligger nærmere i byggefirmaernes håndtering af disse situationer, samt hvorvidt den fremtidige boligejer (bygherren) er indstillet på et konstruktivt samarbejde.

Men uanset hvorledes man anskuer byggeprocessen, så er der ingen tvivl om at erfaring har indflydelse på chancen for et vellykket nybyggerprojekt.

Erfaring hos eurodan huse
For at et firma skal overleve i 30 år i et konkurrencepræget marked – så må det nødvendigvis være funderet på nogle grundlæggende solide værdier. Eurodan har eksisteret siden 1978 og har bygget mere end 8.500 huse, dette taler nærmest for sig selv..!

Sammenligning af byggefirmaer 

De mennesker der sammenligner de enkelte typehus firmaer ved, at djævelen ligger begravet i detaljerne man ikke umiddelbart tænker over.
Der er mange eksempler på, folk der overraskes over uforudesete udgifter, som ikke var med i det oprindelige byggebudget.
Man må aldrig fokusere ensidigt på prisen, det er derfor vigtigt at foretage en vurdering af de forskellige tilbud risici.

Det er langt mere troværdigt når byggekonsulenten melder klart ud, hvor han ser de største faldgruber i forhold til byggeøkonomien.
Eksempler på områder som kan diskuteres:

 • Beløb til etablering af sokkel og sandpude
 • Energiberegning, teoretisk og praktisk anvendelse
 • Designmæssige ønsker og deres indflydelse
 • Sammenligning med tidligere projekter, budget og endelig pris
 • Afsatte beløb til køkken, garderobe og bad elementer
 • Beløb til hårde hvidevarer
 • Beløb til fliser, gulve og tæpper
Jeg har selv tidligere været igennem en byggeprojektering sammen med eurodan huse, og jeg oplevede at sælgeren ærligt erkendte at der var en reel risiko forbundet med mit byggeprojekt, eftersom huset skulle placeres på en temmelig skrående grund. Derfor blev der afsat et noget større beløb til gravearbejdet, hvilket faktisk gjorde eurodans tilbud dyrere, men omvendt var han villig til at ligeledes at dække noget af risikoen.

Eurodan omdømme 

Eurodan er et etableret firma med godt renome, ejendomsmæglere slår ofte på at der netop er tale om et Eurodan hus – boligkøberne ved at dette er et kvalitetsstempel.
Se fx på Boliga, hvor mange der lækre Eurodan huse der er til salg, måske bliver du ligefrem inspireret til dit eget byggeprojekt http://www.boliga.dk/soeg/resultater?type=Alle&min=&max=&amt=Alle&minRooms=&maxRooms=&minSize=&maxSize=&q=eurodan

At huse fra Eurodan er kendt i markedet, betyder rigtig meget den dag du evt. selv skal sælge dit hus igen, en høj gensalgsværdi sikrer din investering i mange år fremover.

Moderne byggeri med Eurodan 

Ingen tvivl lavenergi huset er vinder, du skal vælge en leverandør der har erfaring med lavenergi huse. Lavenergi huse er ikke for alle, her tæller erfaring, den lille lokale entreprenør eller murermester har ikke volumen til at få denne erfaring.
Der er desværre mange historier om boligbyggere der har fået en halv løsning, fordi deres håndværkere ikke kendte nok til de moderne teknologiske løsninger.
Talligrige eksempler som kunne have været undgået, med et professionelt firma:

 • Tætte huse uden udsugning (dette er dog krav jf. seneste byggereglement) 
 • Larmende udsugningsanlæg på loftet over fx soveværelset eller børneværelset 
 • Emhætter og brændeovne der ikke fungerer i lavenergibyggeri 
 • Underdimensionerede jordvarmeanlæg, både i målt i kWh og i antallet af meter jordvarmeslange 
 • Sydvendte stuer, hvor varmen bliver ulidelig om sommeren pga. manglende udsug 

Det peger alt sammen i retning af, at du behøver en ekspertise som ikke mange af de små husbyggere har. Eurodan har bygget lavenergi huse længe, og har en stor erfaring med lavenergi løsninger jf. de seneste bygningsreglementer. 

Eurodan er således også med helt fremme i fremtidens intelligente el-installationer fra LK IHC og det nye danske ZenseHome. Man installerer miljørigtige lyskilder og solceller, som gør at den samlede energiregning formindskes betydeligt - til økonomisk fordel for den kommende boligejer. 


Apropos økonomi - Vælger du at bygge med eurodan huse, så kan du vælge at vente med din betaling til indflytningsdagen, det sikrer at du først betaler når huset står færdigt. Du kan dog også vælge at en såkaldt ratebetaling, hvor du deler betalingen op i mindre bidder, denne model er typisk lidt billigere.


1 comments:

Rikke Nielsen sagde ...

For kundereferencer om eurodan-huse, se evt. http://www.eurodan-huse.dk/eurodan-huse/referencer/

30. oktober 2014 kl. 15.19