tirsdag den 3. maj 2011

Vandstanden stiger - se hvor huspriserne falder pga. oversvømmelse

Den globale opvarmning er skyld i at isen smelter, det betyder at verdenshavene forventes at stige mellem 1.5-2 meter indenfor de nærmeste 200 år.

Umiddelbart er denne tidshorisont noget ude i fremtiden, men allerede nu snakkes der om at den stigende vandstand kan medfører usælgelige huse og især sommerhuse. Ingen ønsker at købe hus et sted, som med stor risko bliver oversvømmet.


Problemet ikke isoleret til havene

Allerede i dag findes der områder, hvor vandet har svært ved at komme væk på de geologiske forskelle. Området omkring de store søer er et typisk eksempel, hvor man forventer at boligerne vil falde drastisk i pris, eftersom man allerede i dag har gentagne oversvømmelser.
Så en boliginvestering i et vådt område forventes at blive en særdeles dårlig investering. Oven i faldende huspriser, vil forsikringsselskaberne kræve mere i police af beboerne i de særlig udsat områder, der er simpelthen for stor risko for skade!

Se hvor meget vandet stiger i dit lokalområde
I den nedenstående grafik kan selv prøve at ændre vandniveuaet - det er skræmmende hvilke dele af landet der kommer til at stå under vand.

2 comments:

Anonym sagde ...

Hej Jette M. Pedersen

Er interesseret i at købe hus til billige penge. Har prøvet at skrive til din mail uden held. Kontakt mig venligst på Jacksezan@hotmail.com
Mvh.

16. december 2013 kl. 22.57
Søren Nielsen sagde ...

Tak for god artikel.

Har lige sagt nej til et billigt hus - det var reelt en sump.

Mvh
Søren Nielsen

27. januar 2015 kl. 14.30