mandag den 10. oktober 2011

Køb hus med 2 delt kloaknet til regnvandet

Når du køber hus skal du kigge efter en masse ting, det ved alle, men nu bliver de allerede pressede hussælgere endnu mere trængte.

Fordi mange huse fra før 1990 er simpelthen ikke parate til den øgede regnmængde der skyldes det ændrede klima. Det betyder at deres huse bliver direkte usælgelige, når først kommunerne begynder at kræve at der installeres 2 strenget kloaknet til separat håndtering af regnvand.

Når du skal købe hus, skal du sikre dig, at huset har et 2 strenget kloakanlæg til det offentlig regnvand ledningsnet. Køber du et ældre hus, der endnu ikke har fået omlagt kloaknettet skal du regne med en ekstra udgift på mellem 50.000-100.000 kroner.

Pres sælgeren
De desperate tider på boligmarkedet gør, at det i sandhed er købers marked, du skal derfor aldrig acceptere en bolig uden separat regnvandshåndtering. Er du alligevel faldet for et ældre hus, så kræv altid et kontant nedslag i prisen af sælgeren.
Får du ikke huset billigere, så er det i sidste ende dig selv der hænger på regningen, den dag hvor kommunen kræver at dine stikledninger til regnvand etableres.

Kilde: Kommunerne tvinger boligejerne til store udgifter på kloaken

Indkørslen og haven
Desværre er det ikke kun etablering af nye regnvandsbrønde og vandledninger der koster boligejeren dyrt, han skal også betale for nye fliser i indkørslen og græsplænen overlever sjældent.

Det nemme råd når du køber hus
Hold dig langt væk fra byggeri der er ikke er gearet til fremtidens klimaudfordringer, især skal de sjællandske boligkøbere passe på, da den boligmassen omkring København er udslidt og kloakerne i ringe forfatning. Søg ud i provinsen og køb et nyere hus - i længden vil du spare både penge og utallige frustrationer.

0 comments: