lørdag den 14. januar 2012

Her skal du ikke købe hus - i fare for oversvømmelse

Danmark står overfor en masse udfordringer i fremtiden, vi begynder nu så småt at se konsekvenserne at klimaforandringerne.

Massive regnskyl har allerede ramt flere steder i landet, hvor især københavnerne har mærket vejrgudernes fulde styrke. Gamle bygninger med små kælderrum og kloaker fra det forrige århundreder, det er alt sammen en ualmindelig dårlig kombination.

Kommunerne omkring København mærker de stigende vandmængder, Store søer løber ofte over bredderne og der installeres højtvandslukkere i mange kældre.


Forsikringsselskaberne er for længst begyndt at sortere i kunderne, det er nemlig dyrt at udbetale erstatninger efter en vandskade. De klogeste boligkøbere er begyndt at undersøge risikoen for vandskader, og det betyder at boligpriserne falder markant i områder med vandproblemer.

Konsekvensen af at købe hus i et vådområde
Danmark har mange lavtliggende områder, disse var tidligere attraktive pga. deres placering mod vandet.
I dag er mange af disse huse dog reelt usælgelige, da ingen boligkøbere kan overskue konsekvensen af dårlige kloaker og tilbagevendende problemer med oversvømmelser.
De mest uheldige boligejere har købt en attraktiv bolig før finanskrisen, til en alt for høj pris. Men den attraktive beliggenhed ved vandet er nu blevet et kæmpe problem, der bør få enhver fornuftig boligkøber til at holde sig langt væk.
Det koster mange penge at bo i et hus der truet af oversvømmelser, ikke alene skal dit eget hus sikres mod vandet, men det kan faktisk også betyde at kommunen tvinger dig til at medfinansiere dæmninger og diger.
Med andre så kan det blive økonomisk ruin for de fleste boligejere.
Hele den ubehagelige cocktail afsluttes med insolvens og realkreditlån der aldrig kan indfries, fordi ingen vil købe husene - i hvert fald ikke uden at der gives et kæmpe afslag.

Hvilke områder er udsatte i Danmark
Skal du købe et hus, så er der en række byer og områder du skal holde dig langt væk fra. Da det er meget usikkert hvad der sker i fremtiden – du spiller med andre ord hasard med families økonomi hvis du køber et hus her.

Ejer du allerede et hus i et af disse områder, så er det bedste råd egentlig at sælge det hurtigst muligt, da du stadig har en minimal chance for at sælge det. Husk altid, at være ærlig overfor potentielle købere og vær realistisk i din salgspris, selvom du risikere at skulle inkassere et større tab.

Byer i fare for oversvømmelse
  • Holstebro
  • Randers Fjord
  • Juelsminde
  • Vejle
  • Fredericia
  • Aabenraa
  • Odense Fjord
  • Køge Bugt
  • Korsør
  • Nakskov
Kilde: Her rammer oversvømmelserne i Danmark

Hertil kommer en lang række områder langs de danske kyster.

0 comments: