lørdag den 26. januar 2013

Ventilationsanlæg med varmegenvinding


Den luft vi lukker ud af vores bolig rummer en masse energi, som du har betalt masser af penge for.
Om vinteren er indeluften naturligvis væsentligt varmere end luften udenfor, men indeholder også en højere luftfugtighed, som ikke kan fjernes uden en eller anden form kondensation.

Den kolde udeluft skal først opvarmes inden vi kan få gavn af den, til dette formål er et varmegenvindingsanlæg en genial løsning.

Principperne og ideen bag varmegenvinding i genvex og nilan er simple, og så har et billigt ventilationsanlæg potentialet til at spare dig mange penge.


Man genbruger energien fra den varme og fugtige luft, til at opvarme den friske udendørs luft. Du kan således genbruge varmen fra brændeovnen, kondenstørretumbleren eller badeværelset.
Du får frisk luft til stuen, soveværelset og børneværelserne med et ventilationsanlæg. Ingen gifte dampe eller radon findes længere i boligen, når du installerer et varmegenvindingsanlæg på loftet eller i bryggerset.

Varmeveksleren i ventilationsanlægget sikrer, at du altid har adskilte luftstrømme, den beskidte luft bliver derfor aldrig blandet med den rene luft.
Et moderne ventilations med varmegenvinding kan faktisk genbruge 95% af varmen, faktisk får du 15 gange mere varme ud af anlægget end den strøm du bruger.

Fordele ved et varmegenvindings anlæg
Alle hjem har brug for at frisk luft kan komme ind i bygningen udefra, fordi dit helbred kræver et god luftkvalitet. Det er afgørende, at fugtig luft og forurenende stoffer fjernes fra dit hjem - både for dit helbred og for vedligeholdelsen af ​​bygningen.

Du kan selvfølgelig også åbne vinduer og døre - såkaldt spild ventilation, men det medfører selvfølgelig et stort varmetab. De færreste ønsker jo at "fyre for fuglene".

0 comments: